Mitä vegaani syö reissussa?

Sain onnekseni tilaisuuden viettää kolmisen päivää kaukana arjesta.  Tämä tapahtui paikassa, jossa en ollut käynyt koskaan aiemmin. Minua oli kehotettu varaamaan eväitä ja muutenkin olen tottunut siihen, että uusiin paikkoihin mennessä on varmuuden vuoksi hyvä ottaa jotain syötävää, että pärjään, jos ruoasta vastaavat henkilöt eivät ihan tajua tätä vegaanijuttua. Yleensä reissut ovat olleet tämänkertaista lyhyempiä, joten eväiden merkitys ei ole ollut näin suuri. Nyt eväinäni oli:

  • peruna-purjokeittoa annospusseissa (paikallisesta ituhippikaupasta)
  • tomaatti-basilikakeittoa annospusseissa (samasta ituhippikaupasta)
  • omena-kanelikeittoa annospusseissa (saa ihan peruskaupasta)
  • pikapähkinäpuuroa annospusseissa (myöskin ihan peruskaupasta)
  • viinirypäleitä
  • leipää
  • banaaneja
  • Pandan vegaanista tummaa suklaata.

Viimeksi mainituista eväistä syntyy, kuten jotkut tietävätkin, maailman paras leirijälkiruoka, notskibansku. Kaikki eivät ehkä tunne tätä kulinaristista elämystä, joten valotan termiä ja kerron, että notskibansku tehdään siis banaanista, jonka kylkeen tehdään viilto ja tämä viilto täytetään suklaapaloilla. Koko hoito kääritään folioon ja paistetaan grillillä (ja se maistuu niin hyvältä kuin maistuu luultavasti siksi, että sitä syö niin harvoin.)

Loppujen lopuksi eväistä jäi syömättä suuri osa, mikä on tietysti parempi kuin se, jos eväät olisivat loppuneet kesken. Tosin, jos olisin miettinyt eväitä ja niiden ravitsevuutta enemmän, olisin luultavasti varannut eväiksi esimerkiksi pähkinöitä ja jonkin sortin välipalapatukoita, ehkä myös jotain energiapitoisia superfoodeja. Silloin pärjäisi vielä helpommin, ei tarvitsisi kuin pestä kädet ja avata pussi tai repäistä kääre auki.

Jos teillä on lyömättömiä ideoita helposti alkeisissakin olosuhteissa valmistuvista ja lämpimässä säilyvistä eväistä, kommentit ovat varsin tervetulleita. On näitä reissuja myöhemminkin tulossa, tai ainakin toivon niin.

Mainokset

Posted on syyskuu 15, 2013, in yleinen and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: