Pääsinpä sitten lukemisen vauhtiin

Nyt voisi kyllä sanoa, että olen ihan oikeasti ylittänyt itseni. Sain nimittäin luettua juuri toisen kirjan (okei, se oli lyhyt lasten-/nuortenkirja, mutta lasketaan se silti). Kirja on Johanna Lähteenmäen Marenkikeiju. En selkeästi kuulu kohderyhmään, mutta se ei tarkoita, etten pitäisi kirjasta. Tunnistan itsessäni sen minussa yhä asuvan tytön, joka olisi aikoinaan ollut kohderyhmää. Tunnistan kiusatuksi tulemisen, ruoalla lohduttautumisen, ihmissuhdekuviot ja niiden sekavuuden. Ajatukset siitä, kelpaanko omana itsenäni ja voiko ihmisiin ylipäänsä luottaa.

Kirjassa on jotain herkkää, jotain todella kipeää ja kaihoisaa. Pidän kirjan kielestä, siitä, miten päähenkilön havaintoja kuvataan — pidemmässä kirjassa tyyli olisi kyllä epäilemättä alkanut ärsyttää, mutta tähän se sopi.

Pitää ehkä käydä kirjastossa useammin ja myös käyttää erilaisia hakusanoja ja niiden yhdistelmiä, tämäkin kirja oli nimittäin peräisin samalta kirjastoreissulta kuin edellinen kirja, josta kirjoitin, hakusanana jälleen ”lihavuus” tai jotain sensuuntaista.

Nyt, kun pääsin vauhtiin, voisin yrittää jatkaa tällä kirjojen lukemisen polulla. Lukuvauhdista en tosin mene sanomaan mitään. Katselin kirjahyllyäni ja löysin sieltä seuraavat (blogin teemaan jollakin tavalla liittyvät) kirjat:

Olisiko jollakulla antaa suositusta siitä, mihin noista kannattaisi ensimmäisenä paneutua? Tai onko teillä suositella minulle muita lihavuuteen, syömiseen ja kehollisuuteen liittyviä kirjoja? Myös aiheeseen liityviä elokuvia, sarjakuvia ja niin edelleen saa suositella.

Mainokset

Posted on elokuu 10, 2013, in kirjat and tagged , , , . Bookmark the permalink. 4 kommenttia.

  1. Tuo Marenkikeiju vaikuttaa mielenkiintoiselta, täytyypä tutustua joskus.

    Kirjasuosituksista sen verran että Fat!So? on hauska ja nopealukuinen, ehkä kätevä kirja aloittaa. Tästä kirjasta tulin ainakin itse hyvälle tuulelle :).

    Suosittelen myös Eila Jaatisen kirjaa Iloiset kilot: totta ja tarua tuhdeista tytöistä. Itse koin kirjan nimestään huolimatta hitusen melankolisena, mutta silti (tai juuri siksi?) tämä on oma suosikkini lihavuuteen liittyvistä kirjoista. Myöskin nopealukuinen; sisältää lyhyitä tarinoita, päiväkirjamerkintöjä, muistaakseni jotain ”testaa oletko lihava”-tyylisiä kieli poskessa kirjoitettuja juttuja ym.

    Myös tämä kirja saattaisi mahdollisesti kiinnostaa sinua:
    http://www.like.fi/kirjat/koolla-valia-lihavuus-ruumisnormit-sukupuoli

  2. Minusta tuo sopivasti lihava oli ihan hyvä, joskin kirjoittaja on ilmeisesti nykyään laiha. 😀 Muita en olekaan lukenut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: