Tavoitteista ja ”sitten kun” -ajatuksista

Opin tässä hiljattain uuden sanan: tavoitevaate. Jos sana on jollekulle muullekin uusi, se tarkoittaa siis tarkoituksella liian pienikokoisena ostettua vaatetta, johon voi pukeutua sitten, kun on laihtunut, ja jonka olisi tarkoitus motivoida laihduttamisessa.

Minusta ajatus tavoitevaatteista on surullinen. En tietenkään tiedä, mitä ihmisten päässä liikkuu, mutta itse mietin, ovatko tavoitevaatteiden ostajat sitä mieltä, että ansaitsevat nättejä vaatteita vasta, kun ovat laihempia. Olen aiemmin kirjoittanut siitä, miten oma itseni kanssa sinuiksi tuleminen on osaksi sen ansiota, että käytän nykyään vaatteita, jotka näyttävät minusta kivoilta. Sellaisten vaatteiden valitseminen viestittää muille, että välitän itsestäni, mutta ennen kaikkea se on viesti minulle itselleni.

Ylipäänsä tavoitemikätahansa on minusta ikävää. Elämä on nyt, ei kymmenen kilon päässä. Jos näen jossain nätin mekon, joka on minulle liian pieni, etsin itselleni jostain vielä nätimmän mekon, johon mahdun. Jos haluan aloittaa uuden harrastuksen, etsin keinoja aloittaa sen tällaisena kuin nyt olen. Jos haluan tavata ihmisiä, menen paikkoihin, joissa voin tavata ihmisiä ja jos näitä ihmisiä häiritsee se, että olen lihava, he voivat minun puolestani suksia kuuseen. Jos haluan mennä rannalle bikineissä, niin minähän etsin itselleni sopivat bikinit ja menen.

En väitä, ettei lihavuus toisi joskus mutkia matkaan. Sopivan nätin mekon metsästäminen voi olla aikaavievää. Uuden harrastuksen aloittaminen voi olla haastavaa. Ihmisten tapaaminen voi pelottaa. Rannalle meno bikineissä voi vaatia jotakuta henkiseksi tueksi. Silti minusta on tärkeää pyrkiä tekemään asioita, joita itse kukin haluaa tehdä. On tärkeää pyrkiä tekemään niitä nyt.

Fucking Åmål -elokuvassa päähenkilö sanoi: ”Mä haluan olla onnellinen nyt enkä 25 vuoden päästä”. Minä jaan tämän ajatuksen. Me ansaitsemme hyviä asioita nyt ja ilman, että odotamme jotain virstanpylvästä.

 

PS. Blogia on tähän päivään mennessä katseltu yli 5 000 kertaa. Kiitos!

Mainokset

Posted on heinäkuu 27, 2013, in yleinen and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: