Huomioiduksi tuleminen

Ystävällisyys on pieniä tekoja, huomioimista arjessa. Lihavuus tuo mukanaan haasteita ja ongelmia, joita laihemmat ihmiset eivät välttämättä tule ajatelleeksi. Tässä niistä muutamia.

Törmään arjessani silloin tällöin tilanteisiin, joissa fyysinen leveyteni aiheuttaa haasteita. Yksi esimerkki tällaisesta tilanteesta on  täyden henkilöauton kyydillä matkustaminen. Kaikille on mukavampaa, jos minä istun pelkääjän paikalla enkä yritä survoa itseäni takapenkille kahden muun ihmisen kanssa. Toisena esimerkkinä voisi mainita ravintoloiden loosit, joihin mahdun itse istumaan, mutta jotka aiheuttavat ongelmia monille minua lihavammille ihmisille. Myös tuolit, joissa on käsinojat, ovat toisinaan turhan kapeita ja epämukavia.

Toinen ongelmien lähde on se, että olen kaikkea muuta kuin notkea. Tämän takia minun on muun muassa vaikea istua tasaisella maalla, tai lattialla, jos minulla ei ole jotain, mihin nojata. Rinteessä pystyn istumaan. Minulle kaikkein vaikein istuma-asento on polvillaan istuminen.

Kolmas ongelmia aiheuttava asia on se, että olen paitsi leveä, myös painava. Olen elämäni aikana rikkonut painoni avulla kaikenlaista ja se on aina yhtä noloa ja vaivaannuttavaa, ainakin minulle, mutta luullakseni myös sille osapuolelle, jolle kuuluva huonekalu tai muu esine ei kestänyt painoani. On ravintoloita, joissa en käy mielelläni juuri siksi, että siellä olevat tuolit tuntuvat heppoisilta. (Nämä ovat muuten suunnilleen kaikki kasvisravintoloita. Ihan niin kuin meitä lihavia vegaaneja olisi olemassakaan. Luulisi, että ravintoloiden kannattaisi panostaa ihmisiin, jotka ainakin näyttävät siltä, että syövät paljon.) On vaikea keskittyä syömiseen tai ystävän kanssa keskustelemiseen, kun koko ajan joutuu jännittämään, leviääkö tuoli altani, jos vähän liikahdan.

Toivoisin, että lihavuuden (tässä viittaan lähinnä ihmisiin, jotka ovat merkittävästi keskimääräistä lihavampia) kanssa toimittaisiin samoin kuin esimerkiksi erikoisruokavalioiden kanssa. Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että jos et ole jostain varma, kysyminen kannattaa. Se ei vaadi kovinkaan suurta vaivaa ja ihminen, joka tulee huomioiduksi, tuntee olevansa tervetullut.

Mainokset

Posted on kesäkuu 13, 2013, in yleinen and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: