Niin läski

Tämän päivän läskikohtaaminen tapahtui grillikioskin edessä. Eräs ilmeisen päihtynyt mies kysyi, voisinko ostaa hänelle hampurilaisen. Kun kieltäydyin, hän totesi: ”sä oletkin niin läski, ettei sun tarvitsis syödä ollenkaan”.

Kun on näin lihava, usein kuulee lauseita, jotka alkavat ”sä olet niin läski, että…” Tässä muutamia ihan elävän elämän esimerkkejä. Olen niin läski, että…

 • käyn varmasti joka päivä Mäkkärissä ja minun pitäisi lopettaa siellä käyminen
 • minun pitäisi elää laihdutusvalmisteilla
 • tulen kuolemaan sydänkohtaukseen 30-vuotiaana
 • laihtumisen — keinolla millä hyvänsä — pitäisi olla elämäni ykköstavoite
 • en voi ikinä saada seurustelukumppania (fetisistejä lukuun ottamatta)
 • en mitenkään voi olla oikeasti vegaani
 • minun pitäisi pukeutua muodottomiin telttoihin
 • minun ei pitäisi harkitakaan uimarannalle menemistä, jotteivät ”kunnon ihmiset” joutuisi katselemaan minua uimapuvussa.

Niin. Ilmeisesti olen niin läski, että tuntemattomat kokevat oikeudekseen sanoa minulle mitä tahansa päin naamaa. Olen huono keksimään nopeita vastavetoja, joten yleensä yritän vain olla niin kuin en olisi kuullutkaan. Hyvinä päivinä en ota tuollaisia sanomisia kovinkaan vakavasti. Minulla on onneksi myös kanavia ilmaista turhautumistani rakentavasti. Niitä soisin kaikille, jotka ovat niin läskejä.

Mainokset

Posted on kesäkuu 1, 2013, in yleinen and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 kommenttia.

 1. Minusta on jotenkin todella järkyttävää, miten (ilmeisesti ihan aikuiset) ihmiset ovat tulleet kommentoimaan tai antamaan sinulle ”elämäntapaohjeita”. Tulee ihan mieleen aika, jolloin sain joka puolelta kuulla olevani ruma ja inhottava, mutta silloin kyseessä olivat etupäässä teinit. Ovatko ihmiset ihan pimeitä? Minulle ei tulisi mieleenikään mennä sanomaan kenellekään ventovieraalle tai edes tutulle, että oletpas pitkä/lyhyt/ruma/laiha/lihava. Joskus mieleni on tehnyt kehua jonkun tuntemattoman vaatteita, mutta ikävä kyllä en saa suutani juuri koskaan auki myöskään positiivisessa mielessä.

  • Suurin osa kommenteista tulee aikuisilta. Teinit nyt ovat ihan omaa luokkaansa, sieltä tulee lähinnä näitä ”kato, valas!” -tyyppisiä huuteluja. Totean itsekseni sitten, että olen mieluummin lihava kuin ääliö 😉

 2. Kammottavaa. 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: