Mielipiteeni koulujen kasvisruoasta ja kasvisruokapäivästä

Koulujen kasvisruokapäivä on mielestäni periaatteessa hyvä idea. Käytännössä se ei kuitenkaan (ainakaan minun kokemukseni mukaan) välttämättä ole sitä. On puuropäivää, epämääräistä kasvissosekeittopäivää ja muuta ”tämän aterian ravitsemuksellinen arvo on huono” -päivää. En tietenkään tiedä, minkälaista kasvisruokaa kouluissa nykyään tarjotaan, mutta omina yläaste- ja lukioaikoinani tuollaisia ruokia tarjottiin usein.

Yläasteella oli tavallista, että kasvisruoka oli samaa kuin muillakin, paitsi että siitä oli jätetty eläimet pois ja korvattu ne esimerkiksi keitetyllä kukkakaalilla tai jollain muulla yhtä herkullisella ja ravitsevalla. Se ei siis ollut ihan sitä, mitä kasvava nuori tarvitsee. Lukiossa tilanne oli jonkin verran parempi, mutta sielläkin ruoka oli melkoisen yksitoikkoista, eikä todellakaan kuvastanut sitä, mitä kasvisruoka voi parhaimmillaan olla.

Kun kasvisruoka kouluissa on mitä on, ymmärrän hyvin, jos se ei maistu. Siitä huolimatta en ymmärrä niitä ihmisiä, jotka sanovat oikeudekseen saada lihaa kasvisruokapäivinä ja jotka perustelevat vaatimustaan sillä, että kasvissyöjät saavat kasvisruokaa sekaruokapäivinä. Miellän kasvissyöjyyden vakaumukseksi, joka tulee huomioida, mutten vielä ole tavannut sekasyöjää, jolla olisi eettinen, uskonnollinen tai muu vakaumus, jonka takia hänen olisi saatava lihaa joka ikisellä aterialla.

Kasvisruokapäivä voi jo ihan sanana aiheuttaa vastustusta, ja tämän takia minusta ei pitäisi erikseen korostaa, että tänään on tarjolla kasvisruokaa. Useimmille syöjille ruoka on ruokaa.

Mainokset

Posted on Toukokuu 26, 2013, in meemit ja haasteet and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: