Luulot pois

Haluaisin pitää ruokaohjelmista. Itse asiassa luulin jo löytäneeni ruokaohjelman, josta voisin pitää. Luulisi, että niiden kaikkien joukkoon mahtuisi edes yksi minua miellyttävä, mutta ei. Enkä minä mielestäni edes vaadi kohtuuttomia. Vaikka olen vegaani, tiedostan, että minua ympäröivä maailma ei ole, enkä odota, että ruokaohjelmissa käisteltäisiin yksinomaan vegaaniruokaa. En minä muutenkaan odota kuin lähinnä erilaisuuden hyväksymistä ja tervettä järkeä.

Viimeisin minut pettänyt ohjelma on maikkarilla pyörivä ”Kaappaus keittiössä”. Pari ensimmäistä jaksoa olivat oikein lupaavia, mutta kolmas jakso teki minut suoraan sanoen surulliseksi. Jaksossa ”keittiökaappauksen” kohteena on pariskunta, jonka toinen osapuoli on pesco-vegetaristi, joka ei syö punaista lihaa eettisistä syistä. Tähän keittiön kaappaaja toteaa seuraavaa:

 Yksi ongelma on se, että Laura vierastaa punaista lihaa. — — katsotaan, saadaanko Lauran pää käännettyä.

Niin siis mikä on ongelma? Sekö, ettei halua aiheuttaa kärsimystä? (Tosin pesco-vegetaristit eivät minusta ole kovin loogisia valinnoissaan, mutta kukin tyylillään, enkä minä ole mikään sanomaan, mikä on absoluuttinen totuus ruokavalioiden suhteen.)

Pariskunta viedään lihatiskille ja siellä he saavat kuulla, kuinka satumaisen ihanaa elämää teuraseläimet ovat saaneet elää. Ja kyllä, lopulta Laurakin syö punaista lihaa ja sekasyöjävaltakunnassa kaikki on hyvin.

Mainokset

Posted on Toukokuu 3, 2013, in yleinen and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: