Laihtumisen pelko

En tiedä, onko tämä vain minun oma juttuni, vai laajemminkin olemassa oleva ilmiö, mutta rehellisesti sanoen välillä pelkään laihtumista ja sen kautta myös laihduttamista.

Pelko saattaa kuulostaa kummalta, mutta siihen on syitä. Suurin ja ensimmäisenä mieleen tuleva on se, että viimeksi, kun laihduin merkittävästi (noin 20 % painostani), olin hirvittävän masentunut ja pidin itseäni niin huonona, että minun oli rankaistava itseäni siitä huonoudesta. Rankaisin itseäni monin tavoin, mutta yksi merkittävimmistä tavoista oli ruoan kieltäminen itseltäni. ”Vapaasti” syöminen yhdistyy mielessäni parempaan psyykkiseen vointiin ja itsestä huolehtimiseen, ja syömisen rajoittaminen taas nostaa pintaan asioita ja tunteita, joita en halua kohdata.

Laihtumisen pelkoon on muitakin syitä. Yksi syy pelkoon on, että olen aina mieltänyt itseni lihavaksi enkä tiedä, osaisinko olla hoikempi. Lihavuuteni ”suojelee” minua usealtakin asialta. Otetaan esimerkiksi vaikka naistenlehtien mainokset, joissa photoshopatut kaunottaret esittelevät milloin mitäkin. Minä olen mainosten naisista todella kaukana. Niin kaukana, etten juuri ajattele ”tuo voisin olla minä” tai edes ”tahtoisin olla kuin hän”. Olen niin erilainen, etten osaa kuvitella olevani kuin mallit. Minä elän aivan eri maailmassa.

Mainokset

Posted on huhtikuu 6, 2013, in yleinen and tagged , . Bookmark the permalink. 1 kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: