Hyvät ja huonot lihavat

Yksi mielenkiintoinen (ja sanalla ”mielenkiintoinen” tarkoitan ”ärsyttävä, turhauttava ja muutenkin vastenmielinen”) ilmiö, johon olen törmännyt, on lihavien ihmisten lajittelu hyviin ja huonoihin. ”Hyviä” lihavia ovat ne, jotka ovat jatkuvasti laihdutuskuurilla, kuntoilevat (ja usein myös jojoilevat) ja kaiken kaikkiaan yrittävät tulla laihemmiksi. Ja sitten on meitä ”huonoja”, jotka ”ovat alistuneet” lihavuuteensa, eivät syystä tai toisesta juuri harrasta liikuntaa ja syövät mitä sattuu.

Kaikkein pahimpia kuitenkin tuntuvat olevan sellaiset lihavat ihmiset, jotka ovat niin röyhkeitä, että eivät suostu näkemään lihavuudessa(an) mitään vikaa. Sellaiset, jotka julkeavat pukeutua muuhun kuin säkkiin, kehtaavat syödä julkisella paikalla jotain muutakin kuin salaattia ja kieltäytyvät pitämästä itseään toisen luokan kansalaisina. Siis miten kukaan voi olla niin röyhkeä! Kuinka kukaan voi väittää, että lihavat ihmiset voisivat olla aivan samanlaisia kuin laihatkin, ja että ainoa todellinen ero on vaa’an näyttämässä lukemassa.

En väitä, ettei terveellisesti syöminen ja liikkuminen ole hyvä asia. Totta kai se on. Mutta jos sen avulla aletaan määritellä ihmisarvoa, mennään metsään ja pahasti.

Mainokset

Posted on maaliskuu 31, 2013, in yleinen and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: